Gedragstherapeutische training voor kinderen en ouders

Over Ons

Voorstellen

Simone en Paulien leerden elkaar kennen als collega’s bij een start-up in onderwijstechnologie. Na een korte periode van samenwerken heeft het contact aangehouden. Later kwamen zij elkaar wederom tegen binnen hun werkveld; als psycholoog/orthopedagoog in een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie en bij cursussen in het kader van hun vervolgopleiding.

Zij deelden enthousiasme om zich naast het klinisch werk bezig te houden met de ontwikkeling van behandelaanbod in de jeugdzorg. Zo ook de affiniteit met werken met groepen en het geven van groepstrainingen. Zij ervaarden dat er binnen het huidige behandelaanbod nog ruimte ligt voor een gedegen groepstraining waarbij spel, omgeving en ervaringsgerichte emotieregulatie centraal staan.
Zo begonnen zij na Simone’s kennismaking met een Amerikaanse versie van ‘Emotie Detective’ (ED) met enthousiasme aan een Nederlandse versie van ED.

Drs. Simone van Geel

Simone is psycholoog (NIP) en houdt zich bezig met de behandeling van kinderen en jongeren met sociaal emotionele problemen, o.a. angst en trauma. Simone heeft affiniteit met cognitieve gedragstherapie omdat het kinderen en hun ouders technieken aanreikt die zij zelfstandig kunnen gaan toepassen, ook in de toekomst bij nieuwe, lastige situaties. Daarnaast zet zij graag mindfulness en groepstrainingen in. Simone houdt zich graag bezig met de ontwikkeling van nieuwe behandelvormen en materialen, vandaar dat zij samen met Paulien ED in een Nederlands jasje heeft gestoken.

Simone werkt bij Stichting Jeugdformaat in Den Haag.

Paulien Foekens Msc.

Paulien is orthopedagoog generalist (NVO) en houdt zich bezig met onderzoek en behandeling bij kinderen en jongeren met leer- en gedragsproblemen. In haar werk heeft zij extra aandacht voor de rol van de omgeving bij het kind. Zo werkt zij veel samen met opvoeders, scholen en andere betrokkenen. Paulien richt zich o.a. op angst/trauma, sociale problemen en aandachtsproblemen (o.a. op school). Haar affiniteit met het werken met groepen is ontstaan toen zij tijdens na haar studie in binnen- en buitenland betrokken raakte bij het (speciaal) basisonderwijs.

Paulien werkt bij kinderpsychologie praktijk Chinski en voor de Ouder en Kindteams in Amsterdam.